2010-й рік стане роком стабільності та наведення порядку в Івано-Франківську

Про це заявив Юрій Соловей під час інтерв’ю журналістам газети Експрес.

Один із найбільш реальних претендентів на посаду міського голови Івано-Франківська вважає, що цей рік був доволі непростим для мешканців обласного центру та й загалом для всієї України.



Разом з тим, Юрій Соловей зазначив, що 2009-й став роком конкретних справ команди Громадського Форуму для рідного міста.

На його думку, велике значення для мешканців міста мало відкриття мережі соціальних магазинів. Цей проект реально допоміг франківчанам в час економічної кризи.

Не менш важливими, на думку голови громадської організації, є й інші практичні проекти, які втілили форумівці.

«Разом з мешканцями багатьох мікрорайонів ми встановили десять нових дитячих майданчиків, встановили понад 10 нових пісочниць, завезли пісок у більш ніж 20 дворів, відремонтувати баскетбольний майданчик по вулиці Карпатській, встановили близько 30 нових лавочок коло будинків, тощо. Багато уваги ми приділяли розвитку спорту серед молоді та старших поколінь. Спільно з Яною Клочковою ми підняли питання повернення в комунальну власність та відновлення функціонування спорткомплексу «Олімп», традиційними вже стали літні турніри на кубок «Громадського Форуму», які ми проводимо в мікрорайонах міста та приміських селах», — заявив лідер організації.

В той же час, основною проблемою, на думку представника Громадського Форуму, нині є незахищеність людей в соціальному та юридичному плані від рішень міських чиновників. Тому пріоритетним завданням для Громадського Форуму стало те, щоб думка громади була почута та на неї почали зважати.

«Відкриття безкоштовної юридичної приймальні, надання резонансу щодо підняття тарифів на комунальні послуги та незаконної забудови міста, тисячі звернень в органи влади – це наша відповідь тим чиновникам, які не зважають на простих людей», – зазначив Юрій Соловей.

Втім, вирішити значну частину проблем Івано-Франківська сьогодні реально. Саме з цією метою молода і професійна команда Громадського Форуму братиме участь у місцевих виборах 2010 та в подальшому реалізовуватиме фахові програми розвитку міста.

«Основне, навести порядок в місті. Чиновник повинен почати поважати людей, помагати їм. Припинити практику «одним можна – іншим ні». Можливо це жорстко – але іншого шляху навести порядок немає. Пріоритетом повинно стати залучення інвестицій та створення нових робочих місць. Люди повинні бути впевнені в своєму майбутньому»,— підсумував Юрій Соловей.





old_editor, 30.12.2009 16:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини