Сьогодні спеціальна група із міліцією буде йти до Казначейства з перевірками та каратиме винних — Палійчук

Ще однією із прикрих фінансових негараздів напередодні свят є незрозуміла поведінка Казначейства, яке блокує рахунки як міських, так і обласних органів самоврядування.

Голова ОДА Микола Палійчук каже, що на рахунках є кошти, це те саме, коли до прикладу, сільська рада землю продала, за отримані кошти має встановити в школах нові вікна, має провести платіжну операцію, а не може, бо кошти заблоковані. Таких платіжних операцій в області назбиралось на 55 мільйонів гривень, платіжки стоять в Казначействі.

Голова ОДА повідомив, що сьогодні створена спеціальна група, разом з правоохоронними органами, яка буде йти в Казначейство проводити перевірку та карати винних, у ситуації, що склалась.

На запрошення голови обласної ради Ігоря Олійника, керівник Державного Казначейства в Івано-Франківській області не відгукнувся і в сесійній залі не з’явився, щоб роз’яснити ситуацію.

Микола Палйчук каже, що через невиплату заробітної плати переривається цикл надходження до бюджету податків. Якщо люди на свята залишаться без коштів, відповідно вони не купуватимуть необхідних святкових продуктів чи інших речей, підприємці не отримають доходу та не заплатять податків.

Наступний місяць зможемо пережити завдяки резерву, а далі буде криза, яка може затягнутись надовго, резюмує Микола Палійчук.

old_editor, 28.12.2009 18:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини