Луценко каже, що на чолі міліції має стояти людина «без погонів», тобто така, як він

За словами міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, за зловживання службовим становищем було арештовано 670 працівників органів правопорядку.

«Сумно визнавати, але це так. З другого боку, завдяки роботі 300 тисяч працівників міліції, у нас на 7 % впали вбивства. Тільки на 7 % збільшилась вулична злочинність, що є дуже низьким показником. На 1,5 мільярди ми вилучити наркотичних речовин. Слід зазначити, що концепція роботи міліції змінилася — тепер ми ловимо не тільки наркоманів, а й наркоторговців, — говорить Юрій Луценко, — щорічно 230 злочинців сідають в тюрми, з них 15-18 тисяч з підозрою у зловживаннях посадовими обов' язками, на жаль, завдяки прокуратурі залишаються безнаказаними».

Також Юрій Луценко, попри заяви деяких політиків, особливо Арсенія Яценюка, про те, що міністром внутрішніх справ повинна бути «людина у погонах», вважає, що не можна ставити таку людину на посаду міністра внутрішніх справ.

«Стільки років пропрацювавши в міліції така людина обов' язково матиме друзів та знайомих серед працівників. Це не допустимо. По всій Європі на чолі міліції стоїть людина цивільна. А ось уже його зами — так, обов'язково повинні бути «у погонах», — говорить Юрій Луценко.

old_editor, 28.12.2009 17:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини