Є кілька причин того, що Україна найбідніша країна Європи. Криза відіграла тут не останню роль — Ульванська

За даними Держкомстату на місяць жовтень Україна є найбіднішою державою у Європі. Причиною останнього місця, за словами начальника управління праці ОДА Ярослави Ульванської, є низький рівень життя.

«Те, що ми є найбіднішою країною Європи, пояснюється трьома складовими. По-перше, сьогодні ціни на різну продукцію значно випереджають індексацію; по-друге, високий рівень безробіття, який за останні місяці значно зріс; й по-третє, скорочення робочого дня, що потягнуло за собою зниження зарплат», — пояснює Ярослава Ульванська.

Єдине, що можна зробити, зауважує начальник управління праці, щоб підняти Україну з розряду найбіднішої, це перегляд й перерахунок індексації, а саме на це грошей сьогодні у державі немає.

Упродовж року ціна на цукор зросла на 80 %, більш ніж на 100 % зросла ціна на паливо. При цьому мінімальна заробітна плата по Україні не лише залишилася на тому ж рівні, що на початку 2009 року, а ще й частина працівників у зв'язку з кризою були переведені на кількагодинний робочий тиждень.

old_editor, 25.12.2009 17:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини