Насильство та еротика на шкільному приладді зовсім не покращують світосприйняття дітей — Любов Гордійчук

З першого листопада шкільні зошити, папки, альбоми та щоденники із зображеннями монстрів, страшилок та еротичними фото будуть підлягати обов'язковій сертифікації. Так розпорядився Кабінет міністрів. Це, на думку урядовців, необхідно для того, аби охороняти дитинство та суспільну мораль.

У деяких школах Прикарпаття проблему з учнівськими обкладинками вирішили ще влітку. З батьками поговорили і домовилися — максимум квіти, тварини та пейзажі. І жодної еротики та насилля. З урядовцями погоджуються і психологи. Дітям властива візуальна пам'ять. Картинки, які постійно перед очима, западають у свідомість і формують бачення світу.

«Це рішення Уряду, без сумніву, є правильним. Я його підтримую обома руками. І, думаю, решта педагогів такої ж думки. Зошити, щоденники, альбоми – все це діти постійно бачать перед очима. І насильство та еротика на шкільному приладді зовсім не покращують світосприйняття дітей. Шкода лише, що такі речі – досі на розкладках. Люди, на жаль, продовжують думати про свій бізнес, а не про майбутнє своїх і чужих дітей», — вважає вчитель Комарівської школи Любов Гордійчук.

old_editor, 24.12.2009 14:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини