Існує тіньовий ринок землі при існуючому мораторії на її продаж — Роман Ткач

Народний депутат України Роман Ткач вважає, що головною причиною плачевного стану аграрного комплексу є неприйняття парламентом Закону «Про ринок землі».

«Зараз у парламенті багато політики, — говорить Роман Ткач, — На порядок денний ставилися рішення, що могли б і зачекати, а важливі для життя країни питання і досі відкладаються на пізніше. Встановлення ринку землі мав стати одним із джерел поповнення доходів. Також через неприйняття цього закону сільське господарство України і надалі буде ледь животіти».

За словами нардепа, до 2003 року в Україні існувала чітка вертикаль землевпорядної служби, але на жаль, у 2004 році голова Держкомзему забрав землевпорядкування із відання сільських рад. Цим самим була розформована та розбалансована вертикаль землевпорядкування.

«Було декілька спроб відновити її у 2007 році, але…. зараз землею розпоряджаються територіальні громади, проте вони не мають жодних важелів для впорядкування землі. На це просто немає коштів, а тих, що є, не вистачає, — говорить Роман Ткач, — Коли існує тіньовий ринок землі при існуючому мораторії на її продаж, 5 мільйонів гектарів земель виведено із обігу сільського господарства та змінено їхнє призначення. Я не думаю, що в найближчий час щось зміниться».

old_editor, 23.12.2009 14:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини