Дебати в сучасній Україні, як футбольні матчі — політолог

На думку політолога Олександра Колядка, політичні дебати в цій виборчій кампанії перетворилися на пусту формальність, як і передвиборчі програми кандидатів.

«Дебати зараз позбавлені будь-якого змісту і цікавості для виборця, оскільки в них кандидати лише повторюють загальні фрази, — говорить Олександр Колядко, — Саме тому найвпливовіші кандидати, такі, як Яценюк, Тимошенко, Янукович, Ющенко та Литвин не вважають за потрібне витрачати свій час на дебати, тому що це й так не принесе їм додаткових голосів і не додасть рейтингу».

За словами політолога дебати в Україні, як футбольні матчі між слабкими командами.

«Вони є малоцікавими для уболівальника. Так і дебати між маловідомими кандидатами будуть нецікавими для більшості телеглядачів, — каже політолог, — Однак можливі дебати перед другим туром між двома найвпливовішими кандидатами буде, як фінал Чемпіонату Світу по футболу, що будуть цікавими усій аудиторії. Проте, на мою думку, швидше за все, якщо у другий тур увійдуть Тимошенко та Янукович, то лідер регіоналів відмовиться від участі в них через те, що Тимошенко має більші ораторські здібності, і такі дебати можуть принести йому тільки негативні наслідки».

old_editor, 18.12.2009 19:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини