Новорічні ранки, вечори плануємо проводити під медичним супроводом — Гладій про підготовку лікарів до другої хвилі епідемії

За кількістю захворювань на грип та ГРВІ Івано-Франківська та Чернівецька області нині мають найнижчі показники – нижче епідемічного порогу. Втім, останній тиждень медиків насторожив. Ситуація знову почала загострюватися. Звернення до лікарів почастішали.

Динаміка захворювань помітна в місті Івано-Франківську, Долинському, Калуському, Коломийському та Тисменицькому районах.

Наразі вся робота медиків спрямована на підготовку до другої хвилі епідемії грипу. Головних лікарів районних та міських лікарень зобов’язали запастися засобами індивідуального захисту та підготувати кабінети для щеплень. Насамперед, вакцинуватимуться медичні працівники. Далі вони переконуватимуть населення в тому, що альтернативи щепленню медицина наразі не знайшла.

«Ситуація із захворюваністю на грип та ГРВІ наразі залишається стабільною. Проте медики насторожі. Навчання у школах триватиме до 30 грудня. Особлива увага нині – до лікувальних закладів. Наразі ми працюємо над збільшенням запасу ліків, які потрібно мати в разі зростання кількості хворих, розширенням госпітальної бази та над виділенням додаткових коштів для палива. Новорічні ранки, вечори плануємо проводити під медичним супроводом. До того ж, на Прикарпаття приїжджає багато туристів. Про кожний приїзд групи мають знати медики. За їх понаднормову роботу Уряд вже виділив частину коштів. І зараз очікуємо другу частину всієї суми», — говорить Василь Гладій, заступник голови ОДА.

old_editor, 18.12.2009 13:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини