На столах, за якими сидітимуть ті, хто тестується, будуть наліплені їхні фото та прізвища — Богдан Томенчук

Численні випадки махінацій на попередньому зовнішньому незалежному оцінюванні спонукало центри оцінювання якості освіти до посиленого облаштування тестувальних приміщень та зміни правил тестування.

Перш за все, серйозні зміни зазнав сертифікат-2010 про проходження тестування. Цей сертифікат не матиме оцінок, проте на ньому буде фото випускника, що тестується, голограма та печатки проходження того чи іншого тестування (як доказ, що абітурієнт проходив тест). Результати тестування будуть оприлюднені 14 липня на сайті ІФРЦОЯО, звідки кожен зможе видрукувати свої, й уже з ними та своїм сертифікатом вирушати вступати до вишу.

«Щоб уникнути популярних випадків минулого року, коли тестувалися одні люди, а результати приписувалися іншому, на столах, за якими сидітимуть ті, хто тестується, будуть наліплені їхні фото та прізвища. Ці попереджувальні засоби будуть доречними», – каже директор ІФРЦОЯО Богдан Томенчук.

Крім того, у пунктах тестування будуть розміщенні спеціальні «жучки» для визначення шпаргалок. Як вони працюватимуть, у Центрі не повідомляють, щоб уникнути зайвих спроб пошкодити прилад.

old_editor, 17.12.2009 14:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини