За 2009 рік підприємці області здійснили метрологічні правопорушення майже на 14 тисяч гривень

Підрозділом державного метрологічного нагляду і контролю ДП «Івано-Франківськстандартметрологія» виявлено порушення нормативних документів у галузі метрології у 80 % перевірених підприємств. Упродовж 2009 року інспекторами ДП було перевірено 123 підприємства м. Івано-Франківська та області, у 98-ми з яких було знайдено порушення. Через недотримання керівниками підприємств та відповідальними особами вимог Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність», було складено протоколи про адміністративні порушення у сфері метрологічної діяльності 74-м посадовим особам на загальну суму відшкодувань 13 тис 641 грн.

«Такі порушення зустрічаються щороку. Усунення їх майже не можливе, адже частина підприємців може спеціально створювати такі порушення. Десь не доважили, чи в продуктовій сфері, чи в медицині, й це вже вважається порушенням закону «Про метрологію». Згідно з 2008 роком, їх не побільшало, але й не поменшало», — повідомила «Малакаві» працівник «Івано-Франківськстандартметрологія» Ольга Петренко.

Результати перевірок ДП свідчать про те, що найчастішими порушеннями є незадовільний стан засобів вимірювальної техніки, порушення методик виконань вимірювань, порушення вимог нормативних та методичних документів, недостатній контроль за станом та застосуванням ЗВТ, відсутність погоджених переліків ЗВТ, незабезпеченість нормативними та методичними документами в галузі метрології та метрологічної діяльності.

old_editor, 17.12.2009 13:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини