Мер до нас, або ми — на дорогу. Акція протесту від молодих свободівців

Сьогодні івано-франківські студенти, під керівництвом ВО «Свобода», спробували пікетувати міську раду. Проте пікет радше нагадувало циркову виставу, де дресирувальник поганяє бідним ведмежам, відірваним від мами.

«У нас є 4 тисячі підписів студентів, які проти того, щоб проїзд у маршрутках був по дві гривні», — говорить Андрій Грималюк, представник «Свободи».

Зійшлося студентів близько сорока.

Пікет повинен був розпочатися о 14:00, але через те, що Президент України не покидав хороми облдержадміністрації, студенти-свободівці не наважувалися розпочати свій «аполітичний» мітинг.

О 14:20 від представників «Свободи», які так і не дочекалися, доки Ющенко вийде з ОДА, надійшло розпорядження в бік студентів: «Розгорніть плакати. Починаємо».

Студенти івано-франківських вишів розпочали під диктовку «свободівця» Василя виголошувати свої лозунги: «Ні по два!» (який, до речі, був зовсім не зрозумілий), «Мер - до нас, або ми - на дорогу».

Властиво, що на такі лозунги таки вийшов, але не мер міста, а Президент країни, який, чомусь, не перейнявся проблемами студентів, не оглянувшись у бік пікетуючих, пройшов до своїх «авто апартаментів».

Студенти, помахавши руками Президенту, зі смутком в очах і втомою повернулися до дверей, у яких сподівалися побачити свого опонента — мера міста.

Студенти, замерзнувши, й дослухавшись до команди «свободівців», вирішили продовжити свою «пікетіаду» на дорозі перед «білим будинком». Тут до пікетуючих приєдналася охорона МВК, яка спробувала силою забрати студентів з дороги, дії яких зупинив Руслан Марцинків, представник «Свободи».

До речі, дії студентів не були незаконними, адже вони просто ходили по «зебрі», а пішоходів на «зебрі», як відомо, автомобілі повинні пропускати.

П'ятихвилинні переговори «свободівців» з представництвом мера на дорозі були доведені до згоди: студенти сходять з дороги, а мер виходить до них.

На усе це, очевидно, за замовленням влади, під'їхали близько десяти автобусів зі своїми перевізниками.

«Ми приїхали відстоювати своїх 2 гривні», - заявив один з перевізників.

Аж тоді до юних пікетантів таки вийшов мер Віктор Анушкевичус, чому студенти радо аплодували.

«Я вийшов до вас з пропозицією, - звернувся Віктор Анушкевичус до молоді. - Пропоную трьом студентам та трьом перевізникам написати заяву на моє ім'я про те, що вони хочуть прийняти участь у роботі спеціальної групи, у якій і буде розглянуто питання про ціни маршрутки. 15 грудня офіційно буде оприлюднено остаточне рішення стосовно проїзду у маршрутках для студентів».

На цьому циркова вистава «Свобода-мер-перевізник» була закінчена й замерзлі студенти розійшлися по гуртожитках.

old_editor, 10.12.2009 20:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини