Зробимо все, щоб військовий мав можливість піти проголосувати, а зробить він це, чи ні — контролювати не будемо — Кухарук

Недопущення фальсифікацій з голосами виборців-військовослужбовців та забезпечення вільного й неупередженого волевиявлення всіх без винятку людей у погонах - саме такою є мета низки заходів, що були проведені серед особового складу частин, дислокованих на Прикарпатті.

«У нашій частині було проведено цикл загальноосвітніх лекцій для всього особового складу. Ми ознайомили військовослужбовців з вимогами Указу Президента України «Про забезпечення реалізації конституційних прав громадян, прозорості та відкритості виборчого процесу на чергових виборах Президента України, — розповів заступник командира 114-ї бригади тактичної авіації з виховної роботи підполковник Олександр Кухарук. – Крім цього, відповідно до вимог керівних документів та Начальника Генерального штабу в кожному підрозділі організовані спеціальні інформаційні куточки».



За словами офіцера, як і в попередні вибори, ніяких голосувань на території військової частини не буде. Вже визначена виборча дільниця, де будуть голосувати солдати строкової служби. Напередодні виборів усім їм зроблять своєрідну «екскурсію» до дільниці. А в день самих виборів кожному буде надано звільнення на 4-5 годин.

«Ми не збираємось нікого силоміць тягнути на вибори, — зазначає заступник командира 114-ї бригади тактичної авіації з виховної роботи підполковник Олександр Кухарук. – Адже іти чи не йти голосувати – це справа сумління кожного громадянина держави. Ми зробимо все можливе, щоб військовослужбовець мав можливість піти проголосувати, а зробить він це, чи піде просто погуляти — це ми контролювати не будемо. У день голосування в нашій частині буде змінено розпорядок дня, щоб особовий склад, який заступає чи міняється з наряду та варти, міг потрапити до виборчих дільниць».

Крім цього, для сприяння якісного проведення виборів начальник Івано-Франківського військового гарнізону підполковник Геннадій Долгашов увійшов до складу обласної робочої групи з питань сприяння органам виконавчої влади та місцевого самоврядування на період підготовки і проведення чергових виборів Президента України. На думку керівництва гарнізону, така співпраця дозволить провести чергові вибори Президента України якісно та максимально демократично. Однак, офіцери нарікають на відсутність агітаційних плакатів стосовно програми та особи кожного кандидата на пост Президента України, котрі мала б забезпечити Центральна Виборча Комісія. Адже розповсюдження всіх інших агітаційних матеріалів на територіях частин суворо заборонено.

Підполковник Тарас Грень.

Західний Інформаційний центр Міністерства оборони України.


old_editor, 08.12.2009 14:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини