Безпечні новорічні гірлянди чи ні – конкретного методу дослідження немає. Покупець повинен уважно прочитати інформацію про товар

Начальник відділу продовольчого та непродовольчого ринку управління захисту прав споживачів Оксана Кобильчук каже, що наразі широко асортименту прикрас немає, як таких перевірок на безпечність управління не провидь, а відслідковує всі необхідні нормативні документи, які засвідчують якість та безпеку товару.

«Безпечні новорічні гірлянди чи ні – конкретного методу дослідження немає. Кожен покупець повинен уважно прочитати інформацію про товар, хто являється виробником, якщо це імпортна продукція – то хто є представником виробника в Україні. Крім того, таку довідку про товар повинен надати продавець», — говорить Оксана Кобильчук.

З іграшками, каже Оксана Кобильчук така ж ситуація – повинна бути вказана інформація про виробника, де виготовлено, віковий ценз, застереження.

Обов’язково для всіх покупців є товарний чек, адже повинен бути зафіксований факт покупки, наголошує Оксана Кобильчук.

Про перевірку приватних підприємств, які здійснюють продаж новорічних іграшок, управління захисту прав споживачів попереджає за десять днів. Оксана Кобильчук каже, що вже такі повідомлення надіслано, але необхідний термін ще не пройшов.

old_editor, 07.12.2009 16:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини