Уряд проводить політику «затягування пасків» — Петренко

За словами довіреної особи кандидата в президента Сергія Тігіпка Петра Петренка, на наступний рік Україна може мати заборгованість по соціальним виплатам.

«За останній рік борги України збільшились більше, ніж за п’ять минулих років і складають більше ста мільярдів доларів, — сказав вчора на прес-конференції в Івано-Франківську Петро Петренко, — Слід відзначити спад промисловості. Інфляція склала 24 % — найвищий показник у Європі, дефіцит бюджету складе 50-60 мільйонів гривень. Із зовнішніх позичальників залишився тільки міжнародний валютний фонд, який з нетерпінням очікує майбутніх президентських виборів».

На думку Петра Петренка, уряд в даний момент проводить політику «затягування пасків».

«Їх мета – зекономити якомога більше коштів. Уряд очікує від Нацбанку емісії гривні, — говорить Петро Петренко, — Всі кошти із бюджету сьогодні ідуть на споживання, але грошей усе одно не вистачає. Якщо поєднати політику НБУ та уряду, то ми маємо економічне охолодження – гривня стабільна, робочих місць немає, зупиняється промисловість, а влада намагається будь-якою ціною утримати дані нею соціальні забов’язання».

old_editor, 05.12.2009 16:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини