Франківська область єдина в Україні, де прийнята комплексна програма для підтримки осіб з обмеженими можливостями — Гладій

Уряд на своєму засіданні ухвалив 17 нормативно-правових актів, спрямованих на всебічну підтримку інвалідів України. Кабінет Міністрів прийняв низку документів, які створюють умови для людей з обмеженими можливостями у сфері транспорту. Зокрема, йдеться про оснащення кожного маршруту громадського транспорту, як мінімум, одним транспортним засобом, пристосованим для перевезення інвалідів, створення умов для паркування їх транспортних засобів. Уряд також ухвалив 4 документи, спрямовані на поліпшення медичного забезпечення людей з обмеженими можливостям. Зокрема, було затверджено порядки забезпечення інвалідів і дітей-інвалідів технічними засобами та санаторно-курортними путівками.

Крім того, Уряд прийняв низку рішень щодо підтримки обдарованої молоді з числа інвалідів та здобуття ними вищої освіти. З 1 січня 2010 року встановлено 100 академічних стипендій Кабінету Міністрів для студентів-інвалідів. До того ж рішенням Уряду збільшено вдвічі – до 100 кв. м – площі об’єктів державної власності, які надаються в оренду громадським організаціям інвалідів за пільговою орендною ставкою в розмірі 1 %.

«З обласного бюджету в 2009 році виділено 230 тисяч гривень для підтримки статутної діяльності громадських організацій інвалідів. Крім того, з обласного бюджету в поточному році виділено 970 тисяч гривень для надання одноразової матеріальної допомоги особам з особливими потребами. Івано-Франківська область — єдина в Україні, де прийнята комплексна програма для підтримки осіб з обмеженими можливостями «Безбар’єрне Прикарпаття». На найближчій колегії ОДА буде заслухано виконання цієї програми райдержадміністраціями та міськвиконкомами. Станом на третє грудня всі соціальні виплати, передбачені законодавством з державного бюджету, виплачені в повному обсязі. Уряд виконує свої соціальні зобов’язання перед інвалідами попри вплив світової фінансової кризи», — говорить Василь Гладій, заступник голови ОДА.

old_editor, 04.12.2009 14:26



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини