Мене дуже тривожить те, що ми не можемо забезпечити житлом льотний склад — Іван Руснак

Командувач Повітряних cил Збройних Сил України генерал-полковник Іван Руснак побував у Івано-Франківській бригаді тактичної авіації та авіаційній базі з плановою перевіркою.

Він, зокрема, оглянув приміщення цих військових частин, ознайомився з тим, в яких умовах живуть та проходять службу військовослужбовці. Також багато уваги командувач приділив знанню всіма посадовими особами своїх обов’язків.

«Зроблено дуже багато. Хочу подякувати командирам та особовому складу за їх самовіддану роботу, — зазначив командувач Повітряних сил Збройних Сил України генерал-полковник Іван Руснак. — Однак для того, щоб дати точну оцінку того, що база повністю готова до виконання завдань за призначенням, потрібно відпрацювати цілу низку документів. Тепер я поставлю завдання працювати тут своїм підлеглим, і штабу, і логістиці, і заступнику з авіації – з метою надати допомогу у відпрацюванні бойової та авіаційної готовності. Це допоможе визначитись із специфікою проведення занять з професійної підготовки в авіаційній базі та бригаді. Адже вона є різною. Будемо предметно займатись такою категорією військовослужбовців, як контрактники. Крім цього, я вважаю, що потрібно вивчити питання про можливість максимально задіяти при комплектуванні частин фахівцями цивільних осіб. Тобто ми будемо ґрунтовно вивчати, які саме посади можна буде зробити цивільними. На мою думку, це дасть можливість значно зменшити ротацію військових, а це, в свою чергу, принесе стабільність у колективи і дозволить тримати в більш якісному стані техніку та озброєння.

Є багато проблем по житлу у цьому гарнізоні. Це більш ніж 400 безквартирних військових авіаторів»
.

«Мене дуже тривожить те, що ми не можемо забезпечити житлом льотний склад, що є порушенням рішення Міністра оборони України. Саме про це я буду у грудні доповідати на Колегії Міністерства оборони, і ми будемо працювати стосовно вирішення цих важливих і я навіть би сказав – першочергових питань», – відмітив командувач ПС ЗСУ.

За його словами, особовий склад авіаційної бази та бригади тактичної авіації зараз виконує поставлені перед ними завдання під прискіпливим контролем командування Повітряних сил. І за планом до травня авіаційна бригада вийде на рівень самостійного прийняття рішень. Саме тоді буде надана остаточна оцінка базі та бригаді, наскільки вони готові до виконання покладених на них завдань. У планах військових авіаторів – всі льотно-тактичні вправи виконувати з посадкою та злетом на недавно відновленому аеродромі «Коломия».



Підполковник Тарас Грень.

Західний інформаційний центр Міністерства оборони України.


old_editor, 01.12.2009 14:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини