Українські політики лякають, обіцяють та заманюють — психолог

Цьогорічна передвиборча кампанія кандидатів у президенти має безліч особливостей, що відрізняє її від інших. Можна лише навести приклад кандидата з прізвищем Противсіх і стане зрозуміло, що нас попереду чекає ще багато цікавого, говорять експерти.

Різноманітність політичної реклами як у ЗМІ, так і на біл-бордах міст наштовхує на думку про те, що психологічна атака на виборця в самому розпалі. Але про що нам говорить політична реклама? Завдяки яким психологічним прийомам кандидати планують досягти мети?

«Два основних прийоми на сьогодні — це залякування та обіцянки, — говорить психолог Наталія Мухітдінова, — Яценюк, приміром, використовує тактику залякування, все що було до нього, то страшно та недобре, а з ним буде ліпше. Плюс темні кольори реклами із вкрапленнями «теплих» кольорів. Так само діє і Богословська».

За словами психолога, Віктор Ющенко, приміром, апелює до молоді, а Юлія Тимошенко грається у загадки.



«Янукович позиціонує себе, як жорсткого та авторитарного керівника. Подібна тактика і у Тігіпка. Вони спокушають на грубу силу»
, — розповідає «Малакаві» Наталія Мухітдінова.

На її думку, важко сказати, яка саме тактика дасть найбільший результат.

«На сьогодні, коли люди стомилися від політики та нестабільності економіки, вони підуть на вибори просто від безвиході або не підуть узагалі — на відміну від 2004, коли ішли з надією, — говорить психолог. — Якщо апатично настроєна людина прийде на вибори, то вона проголосує проти всіх, а у випадку, якщо вона буде агресивною — проголосує проти того, кого підтримувала минулого разу».

old_editor, 30.11.2009 19:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини