Обласний комітет виборців готує моніторингові дослідження з приводу підкупу виборців на майбутніх президентських виборах

Нещодавно, заступник голови Секретаріату Президента України та колишній голова Комітету виборців Ігор Попов заявив, що володіє інформацією про те, що деякі політики уже готові платити по 100 доларів за голос виборця на цих президентських виборах.

«Часто-густо заяви політиків перед виборами не мають під собою ніякого підґрунтя, — розповідає «Малакаві» голова івано-франківського обласного Комітету виборців Юрій Лисюк, — Часто така інформація не має ніякого підтвердження».

За словами голови обласного КВУ, готуються моніторингові дослідження з цього питання.

«Потрібно мати докази, щоб говорити про підкуп відкрито», — підсумував Юрій Лисюк.

За словами політолога Олександра Колядка, підкуп виборців проводився на всіх минулих виборах і майбутні президентські не будуть виключенням з правила.

«Однак справа в тім, що сам факт підкупу дуже важко довести, — каже політолог, — Щодо в'ялості передвиборчої кампанії, то можу сказати, що це в меншій мірі пов'язано із можливістю купівлі голосів. Велику роль тут відіграють і політичні фактори».

На думку політолога, основні кандидати розуміють, що потрібно поводити себе перед виборами не надто нав'язливо, оскільки найпримітивніші політтехнології уже не діють.

old_editor, 01.12.2009 14:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини