З грудня в Україні не зменшується жодна пенсія і, більше того, зберігаються всі встановлені раніше доплати — Шлемко

Уряд прийняв рішення зберегти всі існуючи доплати до пенсій та не зменшувати розмірів пенсійних виплат. Таке рішення було ухвалене в зв’язку з прийняттям Закону про підвищення соціальних стандартів, який насправді призводить до зменшення більшості пенсій.

В Уряді і Пенсійному фонді був проведений ретельний аналіз так званого Закону про підвищення соціальних стандартів. Виявилося, що всупереч тим очікуванням, фактично, він не передбачає реального збільшення пенсій для більшості категорій пенсіонерів, а навпаки. Наприклад, для 6 млн. пенсіонерів згідно із Законом додано до мінімальної пенсій лише 60 копійок і ще для майже 6 млн. пенсіонерів за цим законом, фактично, мала б зменшитись пенсія, а водночас для невеликої групи пенсіонерів — народних депутатів, інших високопосадовців, пенсії збільшуються майже на 1000 грн.

«З таким підходом, який закладений в цьому законі, не міг погодитися Уряд, оскільки він не відповідає принципам соціальної справедливості. Тому Урядом було прийняте рішення, згідно з яким з грудня в Україні не зменшується жодна пенсія і, більше того, зберігаються всі встановлені раніше доплати. Незважаючи на соціально-економічну та фінансову ситуацію, Уряд дбає про пенсіонерів як про першочергову категорію тих, хто сьогодні є найуразливішою частиною суспільства», — Дмитро Шлемко, народний депутат України.

.

old_editor, 29.11.2009 14:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини