У День пам’яті жертв голодомору кожна людина запалить свічку пам'яті, а організації зупинять на хвилину роботу — Кінаш

28 листопада, у День пам'яті жертв голодомору, за сприянням відділу внутрішньої політики у місті Івано-Франківську відбудеться низка заходів приурочених цьому дню.

Як розповідає начальник відділу внутрішньої політики Ігор Кінаш, Івано-Франківськ приєднається до загальноукраїнської акції «Засвіти свічку».

Заходи стартують з Вічевого майдану о 15:30 привітаннями чиновників міста та області.

«Ми запросили на вшанування Дня пам'яті жертв голодомору мера міста Віктора Анушкевичуса та губернатора області Миколу Палійчука, які звернуться до громадськості міста зі вступною промовою», - розповідає Ігор Кінаш.

За його словами, на Вічевому майдані також вестиметься пряме включення з Майдану Незалежності з виступом Президента України Віктора Ющенка.

«О 16:00 буде оголошена хвилина мовчання, коли кожна людина запалить свічку пам'яті, а організації зупинять роботу, сподіваємося, що зупиниться й рух транспорту», - зауважує пан Кінаш.

Після хвилини мовчання колона з сотень людей з Вічевого майдану вирушить до Меморіального скверу на панахиду біля хреста жертвам політичних репресій.

Після панахиди, пояснює начальник управління внутрішньої політики, люди матимуть можливість покласти свічки на могили померлих.

old_editor, 26.11.2009 19:50



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини