Бюджет 2010 не може бути прийнятий - Шкутяк

Бюджет 2010року не відповідає чинному законодавству. Він побудований на бюджетному кодексі, який на даний час не діє. До того ж в ньому зовсім не врахований Закон «Про підвищення соціальних стандартів».

Про це сьогодні на прес-конференції розповів народний депутат України Зіновій Шкутяк.

За його словами, такий бюджет значно знижує обороноздатність країни.



«На наступний рік на армію в бюджеті передбачено лише 9 млрд., коли потрібно 19 млрд
., - говорить Зіновій Шкутяк,- На підвищення соціальних стандартів потрібно лише близько 11-12 мільярдів гривень, а не 50-100, як про це говорять деякі політики. 12 мільярдів - це 15 % від 80 млрд., що в бюджеті 2009 було передбачено на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери».

За словами нардепа, саме на 15 %, за розрахунками експертів, впала реальна зарплата громадян і саме на такий відсоток потрібно підвищити усі виплати в наступному році.

Також Зіновій Шкутяк зазначив, що на обслуговування усіх боргів України в наступному році потрібно 55 млрд. гривень. Щодо бюджету на 2009 рік, то пан Шкутяк зазначив, що саме цей бюджет і стимулював економічну кризу в країні.



«Бюджет на 2009 рік був прийнятий абсолютно по не правильним економічним показникам. В ньому був передбачений ріст ВВП на 0.4 %. Натомість ми маємо спад ВВП майже на 20 %
, - говорить Зіновій Шкутяк, - Приміром у Польщі ВВП зріс, в Прибалтиці упав, але не суттєво, в сусідній Росії також спад на 7 %, але ж не на 20».

old_editor, 26.11.2009 18:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини