Якою буде зима цього року, не можуть сказати навіть професійні кліматологи

Глобальне потепління, яке спостерігається впродовж останніх років, є непередбачуваним. Як стверджують синоптики, морози цієї зими можуть вдарити, й одразу відійти, а можуть тримати й два місяці. Але, у будь-якому випадку, цьогорічна зима таки буде теплішою, як десять років тому.

«Я гадаю, - каже начальник Київського центру геофізичних досліджень Ольга Пахалюк, - що жоден серйозний спеціаліст не скаже вам про те, якою насправді буде найближча зима в Україні. Таке можуть говорити лише аматори, люди, які подивившись на поведінку пташки, можуть сказати усе про погоду, але не професіонали».

Вона також зауважила, що температура листопада вища норми й клімат став значно тепліший. Але це явище простежується не лише в Україні, а й у цілому світі, хоча у деяких регіонах країни інтенсивніше.

«Глобальне потепління у деяких регіонах України проявляється значно інтенсивніше, як у світі. Якщо у світі рівень температури піднявся на 0,7 - 0,8 градусів більше, то в Україні цей поріг - 1,5 градуса», - каже кліматолог.

Вона також підкреслила, що таке потепління вплине на здоров'я людей, на сільське господарство та усі інші сфери життєдіяльності. Який це буде вплив, спеціалісти не наважуються судити.

old_editor, 26.11.2009 14:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини