Ставки єдиного податку збільшаться не на багато і не для усіх - Кобильчак

У Івано-Франківську збільшаться ставки єдиного податку. Міська влада вирішила їх підняти, зважаючи на те, що до тепер вони були одними із найнижчих в області. На 1 жовтня кількість платників єдиного податку по області складає 11 тисяч 190.

Вчора пройшло засідання круглого столу Ради підприємців міста. Обговорювався проекту рішення міської ради «Про встановлення розмірів ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців».

«Деякою мірою ставки збільшаться, для когось залишаться на попередньому рівні, - говорить начальник відділу підтримки та розвитку підприємництва управління економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету міської радим Наталія Кобильчак, - Якщо на сьогодні в переліку видів підприємницької діяльності їх було лише 98, то в цьому проекті запропоновано розширити їх число до 476. Всі види діяльності у новому переліку не вигадані. Їх згруповано та систематизовано».

Щодо самих ставок, то за словами пані Наталії максимум - це 200 гривень. Для виробничих видів діяльності ставка складатиме 100-150 гривень, сфери послуг - 100 гривень.

«Мінімальну ставку ми залишили для виробників української друкованої продукції», - сказала Наталія Кобильчак.

old_editor, 20.11.2009 15:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини