Дороги потрібно покращувати. Але скромний міський бюджет, не в змозі тягнути такі витрати на собі - Косюк

Питань доріг в Івано-Франківську стоїть гостро уже давно. Але не зважаючи на брак коштів та інші нагальні проблеми ремонт доріг, яких у місті майже 185 кілометрів усе ж проводиться, говорять чиновники.

«Я згідний, що дороги потрібно покращувати. Але скромний міський бюджет, без допомоги зверху, не в змозі тягнути такі витрати на собі, - говорить начальник міського УЖКГ Петро Косюк, - Зараз один кілометр нової дороги коштує близько 1 мільйона доларів, а на все місто виділяється на рік тільки два».

За словами начальника міського УЖКГ, за останній час всупереч усім негараздам було відремонтовано такі стратегічно важливі вулиці, як Шевченка, Незалежності, 70 % Набережної ім. В Стефаника,Заклинських, Мирного, Кримську, Сабата, Матейки. На стадії завершення роботи на вулиці Сорохтея.

«Звичайно, ми робимо все, що в наших силах, але люди не можуть працювати без зарплати, а дороги ремонтуватися без матеріалів. Зараз бітум коштує 3-4 тисячі гривень. Іноді ми завозимо його з Польщі, оскільки там дешевше, - розповідає «Малакаві» Петро Косюк, - Проблема є і про неї знає мер. По цих дорогах їздимо і ми».

Петро Косюк окреслив коло проблем, що не дають у повному обсязі фінансувати ремонт доріг Івано-Франківська. Основною з них є те, що тепер датою транспортного збору стало 15 грудня.



«Раніше це було 15 серпня. І тому поки надходжень мало. Очікуємо їх після 15 грудня. В плані на 2009 рік закладено отримання 8 мільйонів 260 тисяч, уже отримали близько п’яти мільйонів
, - каже пан Косюк, - Багато віддали асфальтному заводу».

old_editor, 19.11.2009 20:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини