Катерина Ващук просить Медведька розібратися у ситуації із незаконною приватизацією СК «Олімп» і покарати винних

Епопея із спортивним комплексом «Олімп» триває і досі. Вірніше, вона не триває, а благополучно затихла. Літні акції протесту спортсменів Прикарпаття привели лише до того, що голова Івано-Франківської ОДА Микола Палійчук пообіцяв, що не прозоро приватизований комплекс буде повернено у власність громади. Навіть розпочалися перемовини із власником «Олімпу» Віталієм Заріцьким. Проте, віз, як то кажуть, і далі там. Проте історія із незаконною приватизацією уже вийшла за межі області, тепер про неї знають і в столиці.



«Малакава»
отримала копію депутатського звернення народного депутата України, Секретаря Комітету з питань податкової та митної політики Катерини Ващук «Про грубі порушення чинного законодавства при приватизації найбільшого в місті Івано-Франківську спортивного комплексу «Олімп» до Генерального прокурора України Олександра Медведька.

У зверненні викладені факти (про які «Малакава» уже писала), за якими структура ВАТ «Отинійська ПМК 150» за 1 млн. грн., які фактично були затрачені на власний об’єкт нерухомості, незаконно отримала у власність «Олімп».

«В 2007 році СК «Олімп» був перепроданий іншій приватній структурі, причетність до якої не заперечує і сам Віталій Заріцький – інвестиційній компанії «Прикарпаття» (є власником СК «Олімп») за 1,09 млн. грн., що було здійснено із порушенням приписів Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» та Закону України «Про податок на додану вартість» при визначенні ціни договору , виходячи із договірних цін, але не менших за звичайні ціни на такі товари (роботи, послуги), що діяли на дату такого продажу», — говориться у зверненні Катерини Ващук.

У зверненні вказано, що наскільки відомо, зараз тривають переговори Миколи Палійчука із Віталієм Заріцьким про викуп комплексу за кошти обласного бюджету та кошти Прикарпатського університету ім. В. Стефаника. Попередня вартість об’єкту, за твердженням Віталія Заріцького та експертів, може сягнути 4 млн. грн. При цьому всьому Микола Палійчук акцентує, що держава готова повернути лише підтвердженні видатки на придбання комплексу, оскільки схема його набуття була не прозорою.

Таким чином Віталій Заріцький, отримавши СК «Олімп» за 1 млн. грн., готовий провести його відчуження уже за 4 млн. грн. «тобто отримати прибуток за рахунок платників податків в сумі 3 млн. грн. і за рахунок незаконних оборудок з нерухомістю, належною громаді міста», — говориться у зверненні.



«З метою відновлення порушених прав мешканців міста Івано-Франківська, прошу Вас, шановний Олександре Івановичу, здійснити ретельну та об’єктивну перевірку викладених у зверненні фактів, та, враховуючи особливий резонанс та суспільну значимість ситуації, вжити відповідних заходів прокурорського реагування та притягнути винних до відповідальності»
, — говориться у зверненні.



old_editor, 17.11.2009 01:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини