Управління у справах сім'ї та молоді формує списки багатодітних сімей. З 1 січня збільшиться кількість пільг

З 1 січня 2010 року у дію вступають зміни до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей. Згідно цього закону, багатодітним сім’ям встановлено право на пільги з оплати житлово-комунальних послуг, послуг зв’язку, а дітям з багатодітних сімей – на безоплатний проїзд транспортом, пільговий вступ до вишів. Відповідальними за реалізацію цього закону Міністерство праці та соціального захисту населення України.

Починаючи з 12 листопада поточного року, управління у справах сім’ї та молоді ОДА, а також управління міських та районних рад, з метою забезпечення внесення відповідної інформації до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб здійснюється робота щодо підготовки списку багатодітних сімей.

«Збільшення пільг для багатодітних сімей - це позитивне рішення. Проте, у бюджеті на 2010 рік не закладено коштів на виготовлення посвідчень, які необхідні для проїзду у громадському транспорті. На жаль, ми не можемо оцінювати фінансову спроможність на здійснення таких пільг, проте, це швидше популіський крок», — Ростислав Заремба, начальник управління у справах сім’ї та молоді ОДА.

Банк даних буде складений до 1 грудня. За попередніми даними у Івано-Франківській області налічується більше 30 тисяч багатодітних сімей.

old_editor, 16.11.2009 19:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини