В області ще три випадки смерті. Виписано половину людей із числа госпіталізованих – Зоя Ціхонь

Епідемічний поріг цього тижня перевищений в 3 рази. Заступник начальника Головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації Зоя Ціхонь каже, що епідеміологічний поріг складний підрахунок, який складають щотижня протягом 5 років, лікарі складають складну логарифмічну формулу підрахунку.

За добу 2550 хворих, це менше, ніж було вчора - 3200 хворих мешканців. На вихідні кількість хворих менша, говорить Зоя Ціхонь, з понеділка підйом, бо зазвичай люди після вихідних звертаються до лікарів.

Всього госпіталізовано 140 осіб, вчора кількість становила 320 хворих. «В реанімації залишаються 49 осіб, 18 дітей та 5 вагітних жінок», - говорить Зоя Ціхонь.

Кількість смертей за останню добу збільшилась. Внаслідок вірусної пневмонії померло 3 людини: двоє з міста та один чоловік із Тисменицького району.

Крім того, Зоя Ціхонь каже, що двох дітей знаходяться на штучній вентиляції легень. Хворі діти якийсь час перебували вдома, їх лікували батьки, застосовували традиційні засоби для збиття температури( аспірин, колдрекс), які категорично заборонено застосовувати в цій ситуації. Гарячка до 39 градусів – це захист організму, збивати температуру при цьому не можна, каже Зоя Ціхонь. До того ж діти були на вулиці, Зоя Ціхонь каже, що не розуміє тих батьків, які випускають дітей на двір під час карантину.

Якщо було госпіталізовано 6800 осіб, то вже виписано понад 3000, повідомила заступник начальника Головного управління охорони здоров'я ОДА.

old_editor, 12.11.2009 15:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини