За виділені Урядом кошти, плануємо придбати не тільки ліки, а й дороге обладнання. Як то рентгенапарати та реанімобіль — Гладій

Уряд ухвалив низку нормативних документів, спрямованих на реформування системи функціонування охорони здоров’я та боротьбу з епідемією грипу. За ініціативою Прем’єр-міністра України, для здешевлення життєво необхідних ліків ухвалено рішення про створення аптек державної і комунальної форм власності, тобто в поліклініках і лікарнях.

Під час засідання Уряд визначив процедуру розповсюдження марлевих пов`язок, які були виготовлені з медичної марлі за рахунок ресурсів Держкомрезерву. Також з Резервного Фонду було виділено 81,5 млн. грн. для оплати праці медичних працівників за понаднормову роботу. Уряд також повторно розглянув постанови про надання державних гарантій для залучення іноземних кредитів державними підприємствами України для закупівлі медичного обладнання, зокрема, апаратів штучної вентиляції легенів, устаткування для гемодіалізу та іншого устаткування, в якому дуже гостро зараз мають потребу лікарні, інфекційні відділення. Значну допомогу на боротьбу з епідемією отримало і Прикарпаття.

«На боротьбу з епідемією область отримала 5,7 мільйонів гривень. Це дуже суттєва сума.. Вони будуть використані для придбання ліків, для оплати за пошив марлевих пов’язок і для придбання обладнання. Зараз вирішується питання про виділення цих коштів для лікувальних закладів області. Ця допомога від Уряду є конкретна і реальна. Ми плануємо придбати не тільки ліки, а й дороге обладнання. Як то рентгенапарати та реанімобіль», — сказав Василь Гладій, заступник голови ОДА.

old_editor, 12.11.2009 14:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини