Політичне протистояння Ющенко-Тимошенко давно уже пройшло точку свого неповернення — політолог

Передвиборча боротьба між президентом та прем’єр-міністром триває. Віктор Ющенко заявив, що має намір заветувати закон про виділення 1 млрд. гривень на подолання епідемії грипу в Україні. Кошти повинен надати Національний банк України. У відповідь на це, Юлія Тимошенко, сказала, «що вбивати людей політичним шляхом, які за нього віддавали голоси, це просто не вкладається у свідомість нормальної людини».



«Таке рішення було досить прогнозованим
, - говорить політолог Олександр Колядко, - Оскільки 1-й заступник голови Секретаріату президента Олександр Шлапак ще минулого тижня в інтерв’ю одному з українських телеканалів сказав про те, що багато співробітників апарату президента з таким законом не згідні та вважають його економічно необґрунтованим».

Наголосивши, що політичне протистояння Ющенко-Тимошенко давно уже пройшло точку свого неповернення, і тому ця боротьба продовжуватиметься до президентських виборів, політолог сказав, що в цій боротьбі будуть використовуватися різні тактичні рішення та схеми.

Серед економістів також немає єдиної думки з цього приводу.



«Зрозуміло, що багато наших політиків хочуть допомогти народу - це добре, хай допомагають. Але все ж це підтримка корисливих цілей
, - говорить економіст Денис Шидорюк, - Усі кошти, що виділяються на подібні допомоги, виділяються із резервного фонду, а виходячи з того, що цьогорічний бюджет є дефіцитним, виділення такої великої суми може призвести до ускладнення в економіці».

На думку фахівця, виділення 1 млрд. гривень в даній ситуації є недоцільним.



«Також немає впевненості, що уся виділена сума повністю буде використана на боротьбу із наслідками епідемії»
, — сказав Денис Шидорюк.

old_editor, 12.11.2009 13:29



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини