Коштів на відновлення ліфтів немає — Ткачук

Сьогодні однією з найбільших проблем жителів багатоповерхівок є несправні ліфти: то світла немає, то не відкривається на одному з поверхів, то застряє. З такими проблемами постійно звертається жильці до ЖЕО, а ті у свою чергу, до організації, що забезпечує роботу ліфта.

Як розповідають в «Івано-Франківськліфті», термін придатності ліфта не більше 25 років, а у місті є ліфти, яким по сорок років.

«У 2004-2008 роках діяла програма розвитку ліфтового господарства спільно з державною місцевою програмою, яка проводила моніторинг тих ліфтів, які потребують заміни чи ремонту та ін. Цей моніторинг проводиться й тепер. І якщо минулого року було поміняно 11 ліфтів у місті, то цього року лише 2. На разі, через кризу, ця ситуація не зміниться», – розповідає Михайло Ткачук, директор КП «Івано-Франківськліфт».

За його словами, за титульними списками на 2009 рік необхідно було здійснити відновлювальних робіт на суму більше мільйона гривень.

299 тисяч гривень – деструктуризація ліфтів;

295 тисяч гривень – реконструкція;

281 тисяча гривень – модернізація;

210 тисяч гривень – діагностика та технічний огляд стану ліфтів;

241 тисяча гривень – заміна.

В результаті було замінено лише 2 ліфта.

«У нас значне недофінансування. Потребує заміни та капітального ремонту у місті 186 ліфтів. З них 2 – поміняно, а 40 перемонтовано. Що робити з іншими – не відомо. Ситуація може змінитися лише тоді, коли УЖКГ поверне нам майже 2 мільйони гривень, яке вони нам заборгували», – констатує Михайло Ткачук.

old_editor, 11.11.2009 13:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини