Дві зміни влади, 12 років судових процесів – а правосуддя ніякого – Парасковія Малюга

Дванадцять років підряд Степан Мельник та Парасковія Малюга добиваються справедливості. А тим часом доводиться жити в аварійній квартирі та антисанітарних умовах.

Підсобне приміщення по вулиці Пулюя 6, уже кілька разів терпіло капітальні реконструкції, після чого суміжна квартира Степана Мальника та Парасковії Малюги стала схожа на воєнне укриття після багатьох бомбардувань: наскрізні тріщини у фасадній стіні, куди можна пропхати руку, а після нового господаря, який до стіни однієї з кімнат квартири, вище наглухо прибив рекламний щит, після цього в помешканні пенсіонерів завівся грибок.

Власники квартири кажуть, що усі минулі реконструкції проводились незаконно. «Згідно чинного законодавства реконструкції в житлових будинках можуть проводитись при наявності дозволу власників суміжної квартири з підсобним приміщенням, рішенням виконкому міської ради, дозволу інспекції ДБАК для виконання будівельних робіт», - говорить Парасковія Малюга.

Жодного вище перечисленого документу ні АТБ «Прикарпаття», тепер відомий, як «ПлюсБанк», ні пізніше ТзОВ «Багофарм», ні сучасний магазин косметики та парфумерії не мали, переконують власники квартири.

Парасковія Малюга розповідає, що першим реконструкцію підсобного приміщення зробив банк у жовтні 1998 року, перекрив в’їзд та виїзд для завозу товару в магазин, що забороняло робити рішення конституційного суду. «Брама була з тильної сторони, машини почали возити товар прямо під нашим балконом», - говорить пані Парасковія

Того ж року вантажівка, яка привезла товар, кількома сильними ударами розбила балкон квартири, нанесла чимало пошкоджень, і навіть утворились тріщини між кімнатними стінами.

Після цьогоЖЕО №2 та УЖКГ підтвердили походження пошкоджень на звернення до них Степана Мельника та Парасковії Малюги.

«Ми направили звернення до виконкому і просили припинити реконструкцію. Колишній мер міста Зіновій Шкутяк сказав, що вона продовжуватиметься і далі. Тоді ми попросили поміняти нам квартиру, оскільки наскрізна тріщина у фасадній стіні, розірвані панелі підтримки стелі, свідчать про аварійність квартири. Зіновій Шкутяк відповів, щоб ми це викинули з голови, забули думати про іншу квартиру», - говорить пані Парасковія.

Міський суд не задовільний позов власників квартири. Після чого Верховний суд скасував рішення міського і направив на новий розгляд. Після ще довгих судових баталій справа так і залишилось без розгляду.



«До наших вікон банк зробив надбудову, на яку верхні поверхи скидають сміття, що створює страшну антисанітарію»
, - скаржить пані Парасковія.

У 2001 році чергову реконструкцію проводить інша фірма – ТзОВ «Багофарм». «МВК рівно через рік, коли реконструкція була закінчена і аптека вже діяла, дає дозвіл на реконструкцію без нашої на те згоди, рішення про дозвіл на реконструкцію дав господарський суд , але без нашої участі», - говорить Степан Мельник.

2004 рік - третя, і поки остання реконструкція підсобного приміщення, однак не менш руйнівна, ніж дві попередні. Окрім широких та глибоких отворів у стінах, у квартирі завівся грибок.

Новий мер, каже Парасковія Малюга, навіть не говорив нічого, просто мовчав. Тепер постраждалі звертаються до юристів, але кажуть, надто за дороге це задоволення, раніше не звертались, бо необхідних коштів не мали, а тепер діло доходить до краю.











old_editor, 09.11.2009 14:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини