В області померло ще 5 осіб, серед них жінка після пологів - Зоя Ціхонь

Темпи захворювання на грип зменшуються, повідомляє заступник начальника Головного управління охорони здоров'я Івано-Франківської облдержадміністрації Зоя Ціхонь.

Порівняно зі вчорашнім днем кількість хворих зменшилась приблизно на 1,5 тисячі, говорить Зоя Ціхонь. В реанімації залишаються 56 осіб, 9 - на штучній вентиляції легень.

Однак кількість смертей від епідемії вже становить 22 осіб. В розрізі по районах, каже Зоя Ціхонь, в Богородчанському районі померло двоє, в Долині - 1, в Калуші - 5 випадків смерті, до того ж жертвою стала вагітні жінка, в Коломиї - 2, в Косові - 1, в Надвірнянському районі двоє, серед них померла молода дівчина після пологів, в Рожнятові 2 випадки смерті, у Снятині - 3 та у Яремчі 1 смерть.

Зоя Ціхонь каже, що ймовірно у всіх померлих були інші інфекції на час вірусу, що могло спричинити такий важкий перебіг пневмонії.

Серед дітей в реанімації знаходяться 12 осіб, але загрози їх життю немає, повідомляє заступник начальника Головного управління охорони здоров'я ОДА.

Зоя Ціхонь просить мешканців віднестись з розумінням до роботи медиків. За її словами, кожного дня швидка допомога отримує понад 80 викликів.

«Часом прибути за 20 хвилин не завжди можливо, чи швидко зреагувати», - каже Зоя Ціхонь.

Виклики моніторяться, щоб знати, куди їхати насамперед. Щоправда, Зоя Ціхонь каже, що бувають зовсім абсурдні випадки, коли телефонують і просять прослухати дитину і сказати чи можна виходити на двір

old_editor, 07.11.2009 22:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини