84-річний пасічник Петро Шпилей має свій рецепт «вакцини» від грипу

Останні дні, мабуть, для всіх стали тривожними через поширення епідемії грипу в Україні й в місті Калуші та Калуському районі зокрема. Люди різними способами та методами стараються якось запобігти цьому лиху, звертаючись за консультаціями до медичних працівників, або ж самі вдаються до народних профілактичних методів – вживання цибулі та часнику, щоб не захворіти грипом.

Керівництво ТОВ «Карпатнафтохім» і ЗАТ «ЛУКОР» також не залишається осторонь цієї проблеми, а вишукує різні шляхи, щоб допомогти видужати працівникам підприємств в складній епідемічній ситуації, піклуючись про їхнє здоров’я. Як тільки інформація про розповсюдження страшного вірусу серед населення почала набувати все більшого розголосу, спеціальними службами та відділами підприємств було вжито ряд заходів щодо запобігання та профілактики цього захворювання. У їдальнях підприємств для всіх бажаючих з’явився додатковий безкоштовний профілактично-лікувальний раціон, до складу якого введено широкий асортимент овочів та фруктів (в тому числі цибулі та часнику), що зараз найбільше радять вживати медичні працівники.

Вартує уваги і те, що, окрім овочів та фруктів, керівництвом ТОВ «Карпатнафтохім» і ЗАТ «ЛУКОР» було закуплено натуральний квітковий мед у старенького 84-річного пасічника Петра Івановича Шпилея, котрий мешкає у селі Степанівка. Цей дідусь уже п’ять десятків літ займається бджолярством, бо дуже любить цю справу і, як висловився, «доки ноги по світу носять, то ще внукам та правнукам медку буде давати».

Слід сказати, що вже другий тиждень розгулює в Україні епідемія, а дід Петро добре себе почуває і каже, що грип йому не страшний, бо приготував для себе профілактичну мікстуру з меду та горілки і приймає її двічі на день по сто грам. У пропорції, що називається «на око», звичайно, горілки більше, а меду – для кольору. Так звану дідову вакцину Петро Шпилей і нам порекомендував, а сам уважно перерахував гроші і, прощаючись сказав: «Гроші бджілкам на годівлю, щоб цукор для них купити, а медок – добрим людям на здоров’я».



old_editor, 07.11.2009 18:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини