Віктор Балога: Наступним прем’єр-міністром стане той, хто посяде третє місце на президентських виборах

Той, хто посяде третє місце на президентських виборах має шанси стати наступним прем’єром. Про це в інтерв’ю журналу «Профіль» заявив лідер Єдиного Центру Віктор Балога.

Він вважає, що доля і Януковича, і Тимошенко залежить від того, кого підтримає цей «третій» після першого туру голосування. «Людина, яка займе третє місце, отримає всі переваги. Той, хто займе друге – піде в опозицію. Тому і є такою гострою сьогодні боротьба, тому так важко нашим демократам об’єднатися – кожний приміряє себе якщо не до посади президента, то до посади прем’єра – це вже точно!».

При цьому Віктор Балога переконаний, якщо кандидати демократичного табору - Віктор Ющенко, Арсеній Яценюк, Анаталоій Гриценко, Юрій Костенко не об’єднаються – не бачити їм посад президента та прем’єра, хто б їм це не обіцяв.

На запитання чи готовий Віктор Балога стати комунікатором, якщо кандидати погодяться на переговори, лідер Єдиного Центру відповів: «Я готовий бути не лише комунікатором. Готовий будь-яку чорну роботу робити, якщо я буду потрібен… Готовий підтримати будь-кого, кого ці четверо людей оберуть».

На думку політика, кандидати від демократичних сил знають, що не виграють президентські вибори. І беруть у них участь заради подальшого шансу їхніх партій на парламентських перегонах.

«Але треба бути далекоглядними: політична централізація очевидна, укрупнення партій – це - природний процес. Все йде до того, що в Україні будуть не дві, а три-чотири великі сильні партії. І ті, хто об’єднається першими, стануть лідерами. Так чому б не почати цей процес прямо зараз, не витрачаючи зайвих грошей на технології, не розмножуючи технічних кандидатів», - переконаний Віктор Балога.

old_editor, 06.11.2009 17:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини