В області ще одна смерть, а від потепління поширюється інфекція – Микола Палійчук

За останню добу в області померла ще одна людина. Як повідомляє голова ОДА жінку було госпіталізовано 4 листопада, але сьогодні о 5 ранку вона померла.

Наразі вже 78 729 осіб звертались за медичною допомогою, 6179 – госпіталізовано, 28 303 – діти, 60 людей в реанімації, 12 у тяжкому стані, п’ятеро у вкрай катастрофічному стані. «Трьом особам із п’яти у важкому стані, стало легше, однак добавилось ще двоє», - говорить Микола Палійчук.

Препаратом «Таміфлю» лікарні забезпечені повністю, Микола Палійчук каже, що від початку епідемії отримано 20 280 упаковок лікарства. Сьогодні, за словами голови ОДА, очікують прибуття вантажу з Литви, вже отримано партію допомоги із Польщі, у вівторок прибуде із Канади, та через Київ прибуде допомога від української громади у США.

Міністерство охорони здоров’я України на Львів передає необхідне для лікування хворих обладнання, частину і для Івано-Франківської області. «Апаратуру одразу розповсюджують по медичних закладах», - говорить Микола Палійчук.

Кількість звернень за добу, як і хворих, збільшилась. Голова ОДА каже, що медики це пов’язують із погодою, яка стимулює поширення інфекції. Але продовженні карантину в навчальних закладах не залежить від температури, а від порогу епідемії, каже Микола Палійчук.



old_editor, 06.11.2009 16:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини