Франківськ: за допомогою Wi-Fi-точок по системі GPRS розроблятиметься програма відслідковування руху громадського транспорту

Центральна частина міста скоро зможе забезпечити студентів та туристів безпровідниковим інтернетом Wi-Fi. Як повідомляють у міськвиконкомі, він не буде надто швидкісним, проте, безкоштовним. Якщо говорити про швидкісний інтернет, то він також діятиме у місті, але, як розповів начальник управління транспорту Ігор Гнатів, буде оплачуваний.

Безпосереднє відношення до роботи Wi-Fi-мереж в місті має й управління транспорту. Вже з наступного року за допомогою Wi-Fi-точок по системі GPRS розроблятиметься програма відслідковування руху громадського транспорту.

«Таку програми ми вже розробляли спільно з головною Івано-Франківською мультисервісною мережею NetGroup у 2007-2008 роках. Проте, наші намагання в цій області влада відхилила й на деякий час цей проект зупинив свій розвиток. Тепер ми знову повернулися до нього», – розповів Ігор Гнатів.

Він також зауважив, що чітко продумано й шляхи зменшення витрат на апаратуру для вмонтування її в автобусах.

«Тепер на конкурс для водіїв громадського транспорту серед перевізників будуть відбиратися лише ті, які матимуть необхідне обладнання для можливості відстеження руху їхнього транспорту в робочий час», – уточнив Ігор Гнатів.

Також, начальник управління транспорту запевнив, що шкоди здоров`ю через випромінювання безпровідникового інтернету немає, адже ця система отримала сертифікат Укрмедстандарту.

old_editor, 28.10.2009 18:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини