Мер Франківська підписав розпорядження про початок опалювального сезону. Сьогодні тепло подали у садочки, школи та лікарні

Очевидно, налякавшись невтішних прогнозів метеорологів, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус все ж підписав розпорядження «Про початок опалювального сезону». При чому демонстративно, перед журналістами і на камери.

«Останнім часом було багато спекуляцій, прогнозів, домислів, чуток на рахунок опалювального сезону. Але це питання було на постійному контролі безпосередньо на місцях. Місто практично на 100 % готове до нового опалювального сезону. Готові усі 36 котелень міста та 34 центральних теплових пункти. Сьогодні уже опалюються заклади освіти та лікування», — говорить міський голова Івано-Франківська.

За його словами, «білий дім» буде підключений до опалення в останню чергу.

«З міського бюджету виділено 11 мільйонів гривень на підготовку до роботи тепломережі. Хочеться подякувати усім працівникам «Івано-Франківськтеплокомуненерго» за сумлінну роботу», - каже Віктор Анушкевичус.

Щодо боргу ТКЕ перед ДК «Газ України», то за словами мера, він суттєво зменшився.

«Нами проведено взаємозалік на суму 1,6 млн. гривень, який рахувався за будинками колишньої КЕЧі. Також на рахунках ТКЕ акумульовано близько 2 мільйонів гривень, які після початку опалювального сезону одразу будуть перераховані ДК «Газ України», - каже міський голова.

Також, за його словами, міська влада зробила усе можливе для того, щоб взяти кредит на погашення заборгованості за газ в «Ощадбанку», але Національний банк не надав коштів для рефінансування «Ощадбанку» і не розробив механізмів отримання такого кредиту для підприємств теплоенергетики. Це у свою чергу унеможливило користування цим кредитом.

На даний момент «Івано-Франківськтеплокомуненерго» має чистого боргу перед ДК «Газ України» у розмірі 37 млн. гривень.

old_editor, 13.10.2009 20:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини