Лук’янова: В Україні зупиняють виробництво презервативів. Є зацікавлені в епідемії СНІДу?

У світлі епідеміологічних загроз звістка про зупинення єдиної в Україні фабрики з виробництва презервативів неприємно вразила народного депутата Катерину Лук’янову.

«Неприємно здивував телерепортаж про те, як VAB Банк зупинив фабрику презервативів «Перфект» в Новоярівську», — сказала вона.

Депутат нагадала, що в сфері своєї парламентської діяльності займається проблемою доступності для суспільства, а особливо для молоді, засобів захисту від ВІЛ та інших хвороб, які передаються статевим шляхом.

Катерина Лук’янова заявила, що далека від оцінки правоти банку, «але у кожної нормальної людини з’являється очевидне питання: яким чином банк хоче задовольнити свої вимоги щодо фабрики, затримуючи та блокуючи виробництво, знищуючи тим самим підприємство?».



«Я вже не кажу про збитки фірми, невиконання закордонних контрактів та зобов’язань перед контрагентами, але ж такі дії ще й позбавляють працівників фабрики засобів на прожиття, а Державу податків», - додала народний обранець.



В рамках роботи профільної Парламентської Групи Катерина Лук’янова займається проблемою навального зростання цін на презервативи в Україні. «Мене дуже здивувала інформація від представника Банку, що він вимагає підняти ціни на презервативи, а фабрика «Перфект», мовляв, цін не піднімає. Ми з розумінням сприйняли позицію фабрики, яка старається обмежувати ціни, щоб гарантувати вітчизняному ринку доступну продукцію високої якості», — сказала вона.

Народний депутат вважає позицію виробника латексних виробів єдино правильною у світлі зростання епідемії ВІЛ та СНІД.



«Презервативи – це єдиний доступний засіб, який обмежує розповсюдження епідемії ВІЛ. Щоб Україну не заполонила епідемія невиліковної хвороби, презервативи мають бути загальнодоступні за такими цінами, які будуть прийнятними для більшості користувачів», - наголосила Катерина Лук’янова.



«Не хотілося б також вважати, що в проблемі замішане лобіювання інтересів закордонних виробників презервативів, які відверто зацікавлені в реалізації в Україні своїх дорожчих, але й не якісніших, ніж вироблені новоярівською фабрикою, латексних виробів»
, — сказала Катерина Лук’янова і нагадала, що продукція підприємства «Перфект» представляє високий європейський рівень якості, доказом чого служать одержані фабрикою сертифікати ISO i CE, які дають можливість експортувати презервативи до Європейського Союзу.

Катерина Лук’янова висловила глибоке переконання, що керівництво VAB Банку вийде за межі вузького бачення проблеми і перегляне свою позицію щоб шляхом переговорів знайти рішення, яке уможливить безперервне функціонування фабрики, та запропонує умови, на яких це підприємство виконає свої зобов’язання перед партнерами.

«Таке рішення знаходиться в сфері суспільних інтересів та відповідає політиці влади України в галузі охорони здоров’я її громадян», — резюмувала народний депутат України.

old_editor, 30.09.2009 18:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини