Сьогодні у Франківську всесвітньовідомий оперний співак Арнольд Рутковський разом із Іриною Житинською виконають «Кармен»

Сьогодні в Івано-Франківську «вибухне» справжній оперний феєрверк. В рамках музичного проекту, що був започаткований зовсім недавно, в обласному центрі Прикарпаття пройде концерт «Устами Хосе і Кармен». Найкраща пара вроцлавської опери — всесвітньовідомий польський тенор Арнольд Рутковський та молода івано-франківська співачка Ірина Житинська виконають уривки з опери «Кармен». Також прозвучать композиції із відомих мюзиклів.

«Для івано-франківського глядача опера — це новинка, — говорить автор та організатор проекту Тетяна Дранчук, — Взагалі, приїзд до України такого відомого оперного співака, як Арнольд Рутковський - це надзвичайна подія. Виконавець, що вигравав багато оперних конкурсів по цілому світу, виступав у найкращих театрах світу та Європи сьогодні разом із Іриною Житинською подарують Івано-Франківську справжнє свято».

Музичний супровід концерту забезпечить відомий івано-франківський камерний оркестр «Harmonia Nobile», який буде грати без диригента.

«Сьогодні ви побачите нетрадиційну постановку - оркестр сидітиме не в оркестровій ямі, а на сцені. Ще ми не просто будемо співати, а глядач побачить справжнє шоу, акторську гру», — говорить Ірина Житинська.

За словами Тетяни Дранчук, «Кармен» є однією із найвідоміших опер світу. Кармен — це трагедія солдата, який закоханий в циганку. Це історія кохання і сьогодні глядач переживе цю історію разом із співаками. Усі будуть приємно вражені, а в фіналі глядача очікуватиме сюрприз.

old_editor, 29.09.2009 16:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини