Акцію «Продай першокурснику книгу» студенти прийняли із захватом – Богдан Мачкур

Вчора ярмарок книг для першокурсників організував студентський сенат Прикарпатського університету імені Василя Стефаника. Студенти від першого до останнього курсів охоче взяли участь у акції. Чимало книг, якими вони вже не користуються, сталі в нагоді студентам молодших курсів.

«Нові книги на прилавках дорогі і не всім доступні, студенти всіх курсів могли продати свої старі підручники і заробити на нові», — говорить керівник студентського сенату Богдан Мачкур.

За словами Богдана Мачкура, студентський сенат збирав книги протягом двох тижнів. Кожен бажаючий продати свою книгу заповнював спеціальний формуляр, де вказував назву книги і ціну. «Після акції студенти приходили до сенату і забирали або книгу, якщо вона не продалась, або гроші», — говорить Богдан Мачкур. При цьому, якщо ціна встановлена продавцем була 10 гривень і саме таку суму він отримає після продажу. Студентський сенат за свої послуги не брав жодного відсотку, повідомив «Малакаві» Богдан Мачкур.

Керівництво університету посприяло такій ініціативі. Наступний книжковий ярмарок сенат планує в січні – бо тоді будуть нові предмети, говорить голова студентського сенату. «Акція пройшла з неабияким фурором, тож і наступні, думаю, приймуться з неменшим захватом», — каже Богдан Мачкур.

Наразі від акції залишилась в основному художні література, але її можна буде придбати зв’язавшись із безпосереднім продавцем по інтернету. «Якщо книгу не купили на ярмарку, її буде внесену у базу, де студенти зможуть напряму зв’язатись із продавцем», — говорить Богдан Мачкур.

old_editor, 24.09.2009 20:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини