Заяви, що двоставковий тариф встановлено незаконно – політичний популізм — Віктор Анушкевичус

«Не люблю, коли у політичній боротьбі люди застосовують несправедливі методи. Коли я балатувався на мера міста, теж критикував тоді діючу владу, але чесно та коректно», — сказав міський голова Віктор Анушкевичус.

Віктор Анушкевичус каже, що встановлені двоставкові тарифи відповідають законодавчим актам, більше того, застосовуються у багатьох містах держави.

Через поширену інформацію, що «Теплокомуненерго» незаконно встановили тарифи, мешканці відмовляють оплачувати послуги.

«Своїми безапеляційними заявами рятівник суспільства заведе підприємство у боргову яму, з якої не вибратись. «Теплокомунерго» працюють цілий рік і витрати несуть теж круглий рік», — говорить Віктор Анушкевичус.

Абонентська плата забезпечує підприємство коштами під час неопалювального сезону, а в час подачі тепла мешканці сплачуватимуть лише за спожиті ресурси.

«Абонентська плата – це не додаткова плата. Це можливість підприємства сплачувати сталі витрати. В іншому разі буде дисбаланс, коли «Теплокомунерго» доведеться в короткий термін знайти велику суму для сплати необхідних платежів», — говорить міський голова.

Щодо популістичних заяв, Віктор Анушкевичус сказав, що потрібно думати за наслідки, бо підприємство матиме великі борги, а 40,5 тисяч споживачів можуть залишитись взимку без тепла.

«Хто тоді вийде до людей, які залишились без тепла? В Україні чимало міст застосовують практику двоставкового тарифу, і ніде не виникає проблем», — сказав на прес-конференції мер.

old_editor, 15.09.2009 20:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини