Подарований міською владою рентген-діагностичний комплекс немає аналогів у регіоні — Анушкевичус

Минулий рік у Івано-Франківську було проголошено роком медицини. Міська влада прийняла програму розвитку медичної сфери, в рамках якої був закуплений комплексний рентген апарат ОПЕРА Т-30, аналогів якому на Прикарпатті, та й сусідніх областях, обмаль. Унікальний апарат подарований центральній міській клінічній лікарні пів року тому, але презентований чомусь лише сьогодні.

«В кінці 2008 року міська влада за 750 тисяч гривень закупила цей апарат. Фахівці італійської фірми, що його виробляє, повели тренінги по навчанню нашого персоналу по роботі з ОПЕРОЮ Т-30. Слід сказати, що новий апарат може провести до 15 тисяч досліджень в рік і результати будуть до 10 разів чіткішими», — сказав міський голова Віктор Анушкевичус.

Також, за словами мера Івано-Франківська, планується придбання ще одного апарату, що вкрай потрібен місту - ангіографа, який дасть можливість робити дослідження судин.

«Цей рентген діагностичний комплекс дасть можливість прийняти більше пацієнтів, - говорить завідувач рентген відділом міської клінічної лікарні Ігор Соколовський, — Подібні апарати в нашому регіоні є тільки на туристичному комплексі «Буковель» та в одному із санаторіїв Трускавця. На ньому можна робити обстеження лежачи, стоячи та рентгеноскопію. Важливу роль відіграє і те, що рівень опромінення для пацієнта у 10-12 разів менший, ніж на радянському аналозі, яким ми користувалися до тепер».

Новий апарат є безпечний як для пацієнтів, так і для працівників рентген кабінету.

old_editor, 15.09.2009 20:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини