«Свобода»: «Козацькі забави» проходитимуть і наступного року

30 серпня у Івано-Франківську відбулись 10-ті за рахунком «Козацькі забави». Вони завершили серію заходів для дітей, яку протягом літа проводила міська організація ВО «Свобода».

Протягом літніх місяців «Козацькі забави» подорожували головними вулицями Івано-Франківська. Загалом «Свобода» провела 10 заходів у всіх мікрорайонах міста, учасниками яких стали близько 1000 дітей та їх батьків.

Програма святкувань передбачала велику кількість конкурсів, в яких юні козаки і козачки змогли продемонструвати свої найкращі здібності. Команди, які мали назву пов’язану з козаччиною, змагались у стрибках в мішках, перенесенні води ложкою, перетягуванні канату, швидкому передаванні яйця, надуванні кульок та інших цікавих змаганнях.

Організатори передбачили і спеціальні конкурси для дорослих та наймолодших глядачів. Так, батьки змогли взяти участь у конкурсі на швидке поїдання вареників та питті квасу. А для дошкільнят було запропоновано розповісти вірш або заспівати пісню про Україну.

Без подарунків не залишився жоден з учасників свята. Свободівці вручили всім учасникам пам’ятні грамоти, книжки про Степана Бандеру та солодощі. Невід’ємним атрибутом «козацьких забав» стала велика кількість повітряних кульок та прапорців.

Найкращі команди змогли також отримати потрібні напередодні школи приладдя: олівці, фломастери, блокноти, альбоми для малювання та зошити.

Цікавим подарунком для дітей стала спеціально випущена збірка кращих українських мультфільмів, які містять історії про «Петрика П’яточкіна», «Капітошку», «Котигорошка» та інших дитячих персонажів.

«Метою заходів була пропаганда українських традицій та здорового способу життя, – каже голова виконкому ВО «Свобода», депутат обласної ради Руслан МарцінківЦією серію заходів, ми намагались залучити якомога більше дітей до активного відпочинку, оскільки влітку чимало з них не мають де корисно провести вільний час. Крім того, на канікулах діти часто залишаються поза увагою старших, тому робота з ним в цей період є надзвичайно актуальною. Ми плануємо проводити такі заходи щороку, постійно збільшуючи і кількість конкурсів і місця, де вони будуть проходити».

old_editor, 01.09.2009 15:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини