У Крилосі відбулася святкова проща

В п’ятницю 28 серпня керівництво Івано-Франківської області відвідало Святу Божественну Архиєрейську Літургію, яку з нагоди прощі до села Крилос приуроченої святу Успіння Пресвятої Богородиці, провів Єпископ Івано-Франківського УГКЦ о. Володимир Війтишин.

Загалом святкування з нагоди 850-річчя Успенського собору в Крилосі та 20-річчя заяви УГКЦ про вихід із підпілля тривали два дні. Проща розпочалася у четвер 27 серпня, Великою Вечірньою з Литією, яку очолив Єпископ-Емерит Івано-Франківський Софрон Мудрий. Також цього дня було освячено нововиготовлений Гріб Господній – XIV- ої стації Хресної Дороги, над яким було збудовано великий подіум для служіння Божественної Літургії, який встановлений перед Успенським Собором. Після закінчення Богослужінь розпочалася програма нічних чувань за участю молоді та організованою єпархіальними структурами.

В саму ж п’ятницю кілька тисяч прочан зібралися в Крилосі в Успенському соборі, де Єпископ Івано-Франківський Володимир Війтишин очолив Святу Божественну Архиєрейську Літургію в співслужінні Архімандрита Сергія Гаєка – Апостольського Візитатора для Греко-Католиків в Білорусії, о. міт. Василя Завірача – декана Галицького, о. міт. Івана Репели – декана Івано-Франківського, о. міт. Олега Каськіва – ректора Івано-Франківської духовної семінарії та духовенства Івано-Франківської єпархії. Після завершення Літургії Владика Володимир привітав всіх учасників прощі, а також надав Благословення дев’ятьом майбутнім подружнім парам з Галицького району, що незабаром одружаться.

На завершення урочистостей Єпископ Івано-Франківський вручив Патріарші та Єпископські грамоти представникам влади та меценатам за сприяння у відновлені древнього Галича, зокрема його духовного центру в с. Крилос.

old_editor, 31.08.2009 16:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини