Розподіл України загрожує масовим заворушенням, в разі пасивної політики влади – Андрій Єременко

На думку італійських вчених, внаслідок фінансової кризи Україну чекає розподіл на три частини : Східна Україна та Крим відійдуть Росії, центральна – «Російському союзу», Волинські області — Білорусі. Нейтральною залишиться лише Західна Україна.

Голова спілки молодих політологів України Андрій Єременко каже, що схожих сценаріїв геополітичного майбутнього країни є чимало.

«Така ймовірність існує, це загрожує масовим заворушенням, але все залежить від вищого керівництва, від того як вони відреагують на посягання на територію України наших сусідів. У відсотках можливість масового протесту близько 25-30 процентів, те, що Україна розділиться – не більше 10 відсотків», — говорить Андрій Єременко.

Схожі прогнози не базуються на логічних моделях, а на інтуїції чи припущеннях, які не можливо проаналізувати, вважає Андрій Єременко, і зазначає, що Росія поводить себе досить передбачено як імперія.

«Імперія завжди знаходиться в двох статусах – розширення або занепаду. Наразі дії Російської Федерації свідчать про її внутрішні проблеми. Їм необхідно або змиритись з занепадом або розширятись, чи робити вигляд розширення», — каже Андрій Єременко.

Політолог каже, що відомі та багаті люди Сходу не змиряться з підкоренням Росії. Тут вони боги, а там будуть нікому не відомі позаштатні олігархи.

«Ці люди протестуватимуть найпершими, адже їм не вигідно підпорядковуватись Кремлю», — повідомляє Андрій Єременко.

old_editor, 31.08.2009 16:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини