У «Боржомі» знайшли миш’як

У ряді широко відомих марок мінеральних вод, які реалізуються на Харківщині, знайдені шкідливі речовини. Про це повідомив головний санітарний лікар Харківщини Сергій Савенков.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, за словами Сергія Савенкова, у воді марок «Боржомі», «Нарзан», «Єсентуки» знайдені шкідливі для здоров’я людини речовини, зокрема, у першій знайшли миш’як.

За словами голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова, дані про те, що в «Боржомі» міститься отрута, були відомі задовго до сьогоднішнього засідання Громадської ради з питань якості питної води.

«Ми тричі відправляли запит виробнику води надати нам дані про її параметри, але відповіді так і не одержали. І лише після цього вирішили обнародувати цю інформацію», - підкреслив Арсен Аваков.

У Харкові пройшло чергове засідання Громадської ради з питань якості питної води під головуванням керівника області Арсена Авакова, у ході якого губернатор Харківщини повідомив, що найближчим часом питання розробки та затвердження нормативної бази, яка б регламентувала якість фасованої питної води, буде розглянуто депутатами Верховної Ради, в тому числі, і під тиском членів Ради.

УНІАН
old_editor, 30.08.2009 16:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини