Зміни до Конституції мають бути винесені на референдум і мають ухвалюватися всенародно — експерт

Президент України Віктор Ющенко підписав указ про всенародне обговорення проекту нової Конституції. Таким чином Віктор Ющенко прагне вислухати думку українців та долучити до створення нової Конституції кожного.

На думку Андрія Фармуги, голови спілки Молодих політологів України в Івано-франківській області, питання Конституції є одвічною картою перед президентським виборами, як спосіб підвищити рейтинг кандидатів.

«Перш за все, Конституція — не є досконалою, враховуючи навіть внесені зміни в 2004 році. Тому, перед виборами кандидати прагнуть підняти рейтинг за рахунок внесення змін в Конституцію»,— розповідає Андрій Фармуга.

До редакції Конституції в Ющенка, на відміну від Партії Регіонів та БЮТ, були залучені науковці, адвокати та спеціалісти. А це, в свою чергу, вказує на професійне та грамотне вирішення питання Конституції. Повідомив «Малакаві» Андрій Фармуга.

«Зміни до Конституції мають бути винесені на референдум і мають ухвалюватися всенародно. Тут є шанси виграшу, якщо зміни справді будуть внесені професійно, грамотно і на користь народу. Будемо сподіватися, що все пройде не так штучно і бутафорно, як на референдумі під час другого терміну президентства Кучми»,— каже Андрій Фармуга.

old_editor, 25.08.2009 19:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини