Юрій Луценко збирається стати Іваном Сірком

Лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко звернувся до молоді, яка приїхала з усіх областей України на Хортицю відсвяткувати День Незалежності України.

«Святкувати День незалежності на Хрещатику разом із київським чиновництвом стає все важче та не приємніше, тому я святкую День Незалежності разом із молоддю зі всієї України, яка зібралася тут, на святій для кожного українця Хортиці, з тим, щоби тут поговорити з ними про те, як зробити, щоб ми не тільки пишалися країною, але й заможно в ній жили. Як зробити так, аби всі наші мрії при здобутті незалежності ставали все-таки реальністю, а не балачками. Тут на Хортиці я хочу їм сказати про те, що в 2005 році, коли ми обирали нашого президента, ми сподівалися, що він стане новим Богданом Хмельницьким для розколотої попередньою владою і закордонними недругами України країною. Але не так сталося, як всі ми хотіли, через особисту слабкість, через жадібність багатьох членів його команди. Сьогодні ми маємо період, який можна порівняти лише з козацьким періодом руїни, коли лівобережний гетьман України воював з правобережнім гетьманом України. І добили крану до повної втрати незалежності.

Нажаль, сьогодні саме така ситуація, і тут на Хортиці я хочу заявити, що «Народна самооборона» буде брати приклад не з гетьмана правобережної України, не з гетьмана лівобережної України, а з найвідомішого кошового отамана Запорізької січі, який тут на Хортиці носив славне ім’я Іван Сірко. І який окремо підтримував того чи іншого політика. Якщо це йшло на користь країні й народу. Наша роль на сьогоднішніх виборах саме в такій поведінці.

«Народна самооборона» — єдина в парламентська партія, яка не висуває свого кандидата в президенти. В першу чергу, ми це робимо, бо хочемо самі себе поважати, не бути підспівувачами на параді амбіцій мілкочленів, які тільки відводять увагу людей від програм серйозних кандидатів. Також ми хочемо, поважаючи себе, отримати повагу людей, їх довіру, аби вони почули наше гасло: «Думай, а потім голосуй!». Не голосуй серцем ні за «кроликів», ні за «саламандр», ні за «козлів», ні за «бджіл»! Голосуй за того кандидата, який дасть вашій країні і вам особисто краще життя. Сьогодні ми ту зібралися, щоб ще раз сказати: «Народна самооборона» як окрема політична сила не висуває свого кандидата, але має сміливість говорити правду про кожного з них. Шанс використаємо на 101%, так як колись за Януковича голосували на Донбасі. Ми зробимо все, щоб люди почули нас і подумали про себе в першу чергу і обрали сильного лідера. Адже українська історія свідчить: слабкий лідер – неповага до України зовнішніх сусідів, зубожілий народ, який розувірився в своїх лідерах, на жаль, завжди призводив до падіння самої української держави. І тому нам потрібний сильний лідер, якого будуть визнавати і схід, і захід, і північ, і південь. Ми будемо слідкувати за виборцями і оголосимо своє рішення, але до цього будемо говорити правду про всіх. Про всіх тих, хто сьогодні претендує на гетьманську булаву, але мало говорить про потреби людей. От власне чому ми зібралися тут разом з людьми, а не з політиками, на українській Хортиці, щоб як український Сірко дати свою оцінку політиканам, політикам, гетьманам і гетьманчикам, які будуть працювати або на зло, або на добро України»
.

old_editor, 25.08.2009 15:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини