Франківськ: На закупівлю нових книг не вистачає грошей, кажуть бібліотекарі

Поповнення фондів івано-франківських бібліотек є надзвичайно мізерним.

Про це «Малакаві» розповіла заступник директора по роботі з дітьми міської централізованої системи бібліотек в Івано-Франківську Анна Іванцева.

«Коштів на поповнення фондів бібліотек нам не вистачає. Міська рада обіцяла цього року виділити 60 тисяч гривень на закупівлю нових книг, але гроші ми ще не отримали», — каже Анна Іванцева.

Щоб якось зарадити ситуації, бібліотекарі самі вишукують кошти для закупівлі нових книжок.

«Один раз у рік ми робимо перепис відвідувачів і заводимо нові бланки, за це читачі сплачують одну гривню. Потім ми всі зібрані кошти передаємо в бухгалтерію і на них також закуповуємо книги», — розповідає Галина Драганчук, провідний бібліотекар філії №1 центральної міської бібліотеки.

Найбільше не вистачає україномовних книг зарубіжних авторів.



«За шкільною програмою діти опрацьовують твори зарубіжних авторів, які зазвичай перекладені російською мовою. Деяким відвідувачам дуже важко їх читати, а є й такі, що взагалі не читають російською. Якщо є потрібні книги українською, то ми, звичайно, даємо їх дітям, але на повернення книги на полицю доводиться чекати два, три тижні або і місяць. Звертаються до нас і за такими книгами, яких у нас взагалі немає»
, — розповідає Галина Драганчук.

Лілія Горковенко

old_editor, 20.08.2009 19:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини