УДАІ не каратиме водіїв, які паркують авто на дамбі. Це не їх компетенція

Дамба не є дорогою, тому контролювати рух по ній не в компетенції органів УДАІ.

Про це «Малакаві» повідомив Олег Гаргат, старший інспектор відділу організації дорожнього руху управління ДАІ УМВС в Івано-Франківській області.

«Якщо людина їде по дамбі, її не можна вважати учасником дорожнього руху тільки через те, що вона пересувається на авто, адже дамба не є дорогою і не знаходиться в компетенції УДАІ. Згідно «Водного кодексу України» дамба належить до водоохоронних зон і тут діють повноваження міської влади, екологічної інспекції та інших органів відповідальних за водоохоронну зону. А ми з юридичної точки зору не можемо вплинути на водіїв», — каже Олег Гаргат.

Щоб боротися з автівками на дамбі органи управління ДАІ пропонують блокувати заїзди на дамбу.

«Ми порадимо органам УЖКГ, щоб у тих місцях, де водії самостійно проклали собі дорогу на дамбу, вони поставили стовпці чи огорожі, які б загородили рух транспорту», — розповів Олег Гаргат.

А щоб фотографувати авто, що розташоване на дамбі, за словами Констянтина Кулака, прес-секретаря УДАІ в Івано-Франківській області, органам УЖКГ потрібно мати сертифіковані прилади.

Нагадаємо, що вчора на оперативній нараді в міського голови Івано-Франківська начальник УЖКГ Петро Косюк, для того аби боротися із водіями запропонував, щоб комунальники фотографували машини порушників. Потім ці фото надсилали до представників ДАІ, які у свою чергу мали би на власників машин накладати штраф.

Лілія Горковенко

old_editor, 19.08.2009 15:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини